ФК «Полісся» Ставки

Офіційний сайт

“Полісся” (Ставки) зіграли із прем’єр-ліговим “Колосом”

“Полісся” (Ставки) 07 липня провели контрольний матч із прем’єр-ліговим “Колосом” із Ковалівки. Суперник поліщуків – український професійний футбольний клуб, представляє село Ковалівку Білоцерківського району Київської області.

🇺🇦Контрольний матч
✅ «Колос» – «Полісся» – 3:1
🏟Ковалівка
📅07 липня | 17:00

Не зважаючи на різний клас команд: “Колос” вже встиг набути єврокубкового досвіду, в той час, як діючий чемпіон Житомирської області про таке може тільки мріяти, гра вийшла конкурентною.

Господарі з перших хвилин запропонували досить високий темп, який завдавали Сергій Болбат, Сергій Мякушко, Кіріл Попов… Проте аматори прийняли виклик і за рахунок самовіддачі та непоступливості не дозволяли візаві нав’язувати гру та намагалися на кожну атаку суперника відповідати своєю. Проте, в обміні гострими атаками, позначився індивідуальний клас виконавців. В середині першого тайму Болбат (новачок ковалівців був однією з найпомітніших фігур зустрічі) знайшов передачею Ісаєнка, який пробив точно в ціль – 1:0.

“Полісся” активізувало дії в нападі, намагаючись швидко відігратись. Гості створили декілька чудових нагод, але наразилися на зустрічну контратаку, результативну крапку в якій поставив Кіріл Попов – 2:0.

В другому таймі керманич “Колосу” Ярослав Вишняк майже повністю оновив склад своєї команди, в той час як Сергій Ковалець проводив точкові заміни – кадровий ресурс у колективів різний. Проте гравці “Полісся” і по перерві тримали запропонований темп та виглядали цілком достойно. І це при тому, що початок другої половини гри почався для них приголомшуючи  – рефері призначив в їх ворота пенальті. 11-метровий виконував досвідчений Лисенко, пробивший в правий від себе кут, але кіпер “Полісся” зреагував і перевів м’яч на кутовий!

Подвиг кіпера надихнув команду зі Ставків, яка продовжувала шукати шляхи до воріт господарів і згодом досягла свого. Гол “Полісся” прийшов після вдало розіграного стандарту: передачу зі штрафного на дальню штангу акцентованим ударом головою завершив Сергій Максимець – 1:2. “Полісся” збільшило оберти, на трибунах заговорили про можливу сенсацію, але кам-беку не відбулося: в ключовий момент спрацювало футбольне правило “не забиваєш ти, забивають тобі”. “Колос” вдруге упіймав суперника на стрімкій контратаці, яку гарматним ударом з-за меж штрафного майданчика завершив Антон Циганков – 3:1.

Зазначу, що безкомпромісна гра в той же час запам’яталася коректною поведінкою і навіть джентльменськими вчинками. Зокрема в першому таймі, коли допомога знадобилася голкіперу гостей, який самовіддано зіграв за межами штрафного майданчика, на допомогу йому поспішили… медики “Колоса” і швидко та професійно надали необхідну допомогу. Голкіпер повернувся у “рамку”, а по-перерві, як відзначалося вище, “віддячив” взятим пенальті.

Керівники “Полісся” після гри зібрали футболістів і тренерів на полі, подякували за гру, підкресливши, що для клуба це була історична гра – вперше “Полісся” зустрічалось із представником Прем’єр-ліги.

Своїми враженнями після фінального свистка обмінялися Сергій Ковалець та спортивний директор “Колоса” Віталій Лисицький, які зійшлися на думці, що спаринг виявився корисним для обох колективів і за нагоди варто повторити.

є
За матеріалами: footboom.com