ФК «Полісся» Ставки

Офіційний сайт

Поліщуки у складі збірної України – срібні призери Кубку світу!

У Цзіньцзяні (Китай) відбувся Кубок світу з футболу серед університетів — 2023 FISU University World Cup Football.

Україну на цих змаганнях представляли жіноча збірна Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини та чоловіча команда Державного торговельно-економічного університету (Київ). До складу якої увішли шестеро гравців ФК «Полісся» (Ставки) – Євгеній Заяць, Сергій Максимець, Олег Лига, Віталія Варяник, Олександр та Петро Савчуки. Впродовж турніру наші хлопці відзначились забитими: Варяник – 2 голи, Лига – 2 голи, Олександр Савчук – 2 голи та Петро Савчук – 1 гол.

У складі збірної гравці «Полісся» здобули на форумі срібні нагороди!

Загалом у турнірі, який проходив 21—31 жовтня, брали участь вісім жіночих та 12 чоловічих колективів. Його організаторами є Міжнародна федерація університетського спорту (FISU) та Федерація університетського спорту Китаю.

У груповому етапі збірна України здолали представників Австралії (6:0) та Південної Кореї (2:1), у чвертьфіналі обіграли студентів із Аргентини (3:0), у півфіналі — з Уругваю (2:0). У вирішальному поєдинку кияни зустрілися з бразильцями: основний і додатковий час завершилися нічиєю — 1:1, а в серії пенальті сильнішими виявилися суперники — 6:5. Тож чоловіча команда Державного торговельно-економічного університету стала срібним призером Кубку світу.

За матеріалами: Українська асоціація футболу